CONSELLS

ABANS DE LA SORTIDA

ABANS DE LA SORTIDA 

Material per la competició:

Natació: Mono de triatló o similar, ulleres de natació i neoprè (en el cas de ser necessari)

Ciclisme: Sabatilles, casc homologat, bici i ulleres (opcional però recomanable).

Cursa a peu: Bambes, vestimenta i gorra (opcional)

Específic: Cinta per enganxar el dorsal

L’organització t’entregarà abans de la prova un dorsal, un adhesiu identificatiu per la tija de la bicicleta, un adhesiu pel guarda-roba, un adhesiu pel casc de la bicicleta, un casquet de natació i un xip amb velcro.

INFORMACIÓ .

El dorsal l’hauràs de portar a la part davantera en el tram de la cursa a peu i a l’esquena durant el segment ciclista; per això pots utilitzar una cinta o goma al voltant de la cintura, en ella enganxar el teu dorsal amb imperdibles i així poder girar-lo en cada tram (ESTÀ PROHIBIT NEDAR AMB DORSAL).

L’adhesiu de la bicicleta l’hauràs d’enganxar a la tija del seient i el xip del casc enganxar-lo a la part frontal. El xip hauràs de portar-lo durant tota la prova en el turmell, per aquest motiu l’organització t’entregarà una cinta de velcro perquè te’l puguis enrotllar en el turmell. No oblidis retornar-ho als voluntaris a l’arribada.

Intenta arribar el lloc de la prova 90 minuts abans de l’inici per disposar del temps suficient per recollir el material de la prova, preparar-te’l i anar a l’accés de la Zona de Transició únicament amb el material que utilitzaràs durant la prova (bicicleta, casc, calçat esportiu, roba de competició, neoprè si és necessari, casquet i ulleres de natació, dorsal i xip) per què els jutges puguin efectuar el control de rigor i puguis accedir al parc de bicicletes. Una vegada passat el control ja pots dirigir-te el teu espai senyalitzat amb el teu nº de dorsal on hauràs de deixar el material per a la competició menys el que utilitzaràs per la natació (casquet i ulleres de natació, banyador o mono de triatló, xip i neoprè, en el cas que estigui permès el seu ús).

ESCALFAMENT 

Un cop has preparat el material repassa el recorregut de la prova, les entrades i sortides de la zona de transició i busca una referència per saber exactament on estar el teu material. Pregunta els jutges si estarà permès l’ús del neoprè. Un cop has fet tots aquests passos ja pots anar a fer uns estiraments i escalfament de la musculatura que estarà implicada durant la prova. Després amb temps ves a la zona de sortida per atendre a les últimes indicacions i mentalitzar-te per l’inici de la prova.

NATACIÓ 

Moments abans de la sortida, situat a la zona delimitada. És molt interessant visualitzar en aquest moment el recorregut de cadascun dels segments de la prova i els passos a seguir en les transicions de cada modalitat per trobar el teu lloc a Boxes i fer el canvi de disciplina.

RECORDA’T QUE ESTÀ PROHIBIT NEDAR AMB EL DORSAL, DEIXA’L A BOXES

Un cop iniciada la prova situat en el grup de sortida en concordança amb el teu nivell de natació i així evitaràs molestar o ser molestat durant els primers metres del segment per altres participants., no oblidis mirar cap endavant per localitzar les boies. No et fiïs dels nedadors que van el teu costat i si és necessari para o neda en estil braça i mira endavant!

TRANSICIÓ NATACIÓ-CICLISME 

Quan surts de l’aigua t’has de dirigir caminant o corrent cap a la zona de transició per tal d’efectuar el canvi de modalitat. En el teu espai hauràs de deixar el neoprè, el casquet i les ulleres de natació i t’hauràs de posar el casc (obligatori que estigui posa’t sempre que estiguis en contacte amb la bicicleta), les sabatilles de ciclisme i el dorsal lligat amb una cinta.

ENRECORDA’T DE PORTAR POSA’T EL DORSAL. 

CICLISME 

Tal com estableix el reglament de la Federació Catalana de Triatló NO està permès participar amb bicicletes que portin complements o acoblaments en el manillar o banyes. No està permès anar amb bici de muntanya.

En el moment de pujar-te a la bici respecte la línia d’inici i no et pugis fins que no l’hagis creuat. Has de vigilar amb els primers metres i intenta seguir una trajectòria el més recta possible amb el fi d’evitar xocar amb la resta de participants.

Durant la bici, no t’oblidis de beure aigua. encara que el teu cos no t’ho demani, beu. Has de començar la carrera a peu ben hidratat per no baixar el teu rendiment. ULL! en els pilots de bici, s’ha d’anar amb precaució!

Has de preveure sempre els moviments dels que et rodegen, per evitar possibles trompades o caigudes. És molt important que no arrisquis en els girs i que mantinguis sempre una trajectòria recta i circular pel costat dret de la calçada per evitar molestar i ser molestat per la resta de participants. Vigila amb anar a darrera d’un altra ciclista (anar a roda) si no ho has fet mai.

Al baixar-te de la bici hauràs de tornar a respectar la línia que marca el punt de «peu a terra»: a partir d’aquí hauràs de transitar a peu amb la bici a la mà i sense

descordar-te el casc.

TRANSICIÓ CICLISME – CURSA A PEU 

Has de circular pels boxes amb la bicicleta a la mà, mai muntat, i amb el casc lligat fins que no la pengis a la barra. Deixa les sabatilles de ciclisme i el casc i ja et pots col·locar les bambes, la gorra i girar-te el dorsal cap a la part davantera perquè els jutges puguin veure el dorsal.

CURSA A PEU 

Si està previst un dia calorós, no està de més posar-te una gorra per córrer. El calor et pot passar factura.

Comença a córrer a un ritme més lent que el què tenies previst durant el primer quilòmetre. Una vegada passada aquesta barrera, ja pots començar a buscar un ritme més ràpid cap a la meta. Gaudeix dels últims metres al màxim perquè són els millors. Enhorabona!